Blog Yazıları, Dekorasyon Trendleri, Ev Dekorasyon, Genel, Kanepe, Koltuk, Mercan, Mobilya, Modern Mobilya, Pantone, Renkler, Sandalye, Sehpa, Tasarım Mobilya, Tasarım Renkleri

2024 Dekorasyon Trendleri

Tıpkı moda dünyasında olduğu gibi dekorasyon sektöründe de her sene farklı trendler ön plana çıkıyor. Gelin 2024 için ön görülen tasarım trendlerine beraber bakalım.
• Sürdürülebilirlik bu sene de dekorasyonda önemli bir unsur olarak karsımıza çıkıyor. Bambu, mantar, geri dönüştürülmüş ahşap gibi organik malzemelerin yüksek talep göreceği ön görülüyor.
• Akıllı ev sistemleri sektörde ağırlığını arttırıyor. 2024’de ses kontrollü aydınlatmalardan termostatlara, otomatik pencere düzenlemelerinden güvenlik sistemlerine kadar akıllı ev cihazları daha erişilebilir hale gelecek.
• Geçtiğimiz senelerde çoklukla tercih edilen minimalizm gelecek sene yerini maksimalizm’e bırakıyor. Mekânları daha yasanmış ve eğlenceli hissettiren büyük desenler, açık raflar, işlevsel mobilyalar tercih edilecek gibi duruyor.
• Önümüzdeki sene Uzak Doğu etkisini hissedeceğimiz bir yıl olacak. Organik dokulu ahşap ve taş mobilyalar, sık seramik ve porselenler, asimetrik fenerler bu etkiyi yaratmanıza yardımcı olacaktır.
• Maksimalizm’in yükselmesi ile parlak renkli duvar kâğıtları, aksesuarlar, minderler tekrar revaçta olacak.